8x handgemaakte kaart

8x handgemaakte kaart

Wil je wel een handgeschreven bericht sturen maar heb je geen kaart in huis? Maak dan je eigen kaart! Met een beetje knippen en plakken en een pen kom je al een heel eind! Ik deel hier 8 kaarten die ik zelf gemaakt heb. 

30 november 2021 — Rani Temmink
Brieven schrijven: 3 tips om te beginnen

Brieven schrijven: 3 tips om te beginnen

Iedereen (ja, écht iedereen) vindt het leuk om een kaart, brief, of handgeschreven bericht te ontvangen. Heb jij besloten om een kaart of een brief te sturen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Met deze 3 tips zet je de eerste stap!

1. Schrijf naar iemand die je kent

Stuur je eerste handgeschreven brief of kaart naar iemand die je kent. Dit maakt het makkelijker om aanknopings punten te vinden. Misschien doet de illustratie op de voorkant van de kaart je denken aan die persoon. Of wil je vertellen over hoe die ene vakantie was.

2. Hou het simpel en klein 

Het mooie aan een handgeschreven bericht is dat het iets tastbaars is. Iemand heeft de tijd genomen om een paar minuten uit haar/zijn dag om wat naar jouw te schrijven. Omdat het zo tastbaar is kan je het ook klein houden. Schrijf over de kleine details van jouw dag (een wandelingetje, de supermarkt, de serie die je hebt afgekeken). Wat is je bijgebleven? Wat wil je kwijt? Dat is de kracht van de tastbaarheid van de brief voor de ontvanger. Alsof hij/zij er even bij is.

3. Prop hem vol

Geen held met woorden? Plak je brief of kaart vol met foto's, stickers, quotes en andere frutsels (AH zegels, washitape, bioscoopkaartje). Weinig woorden maar wel leuk om naar te kijken! 

27 november 2021 — Rani Temmink