Hi!

Ik ben Rani,

een Nederlandse illustrator die inclusieve en diversiteit illustraties maakt om bij te dragen aan een betere weerspiegeling van de samenleving. Een realistische weerspiegeling. Ik ben opgegroeid in een internationale omgeving waar de armste en de rijkste naast elkaar leven. Landen waar er zo veel culturen en achtergronden met en door elkaar leven dat racisme en discriminatie niet de grootste orde van de dag hebben. Een fantastische, leerzame en kleurrijke tijd.

Tegelijkertijd werd ik al heel vroeg geconfronteerd met mensenrechten, ongelijkheden en vooroordelen. Meisjes die niet naar school mogen, mensen met een beperking die geen toegang hebben tot de arbeidsmarkt en vrouwen die minder betaald krijgen voor hetzelfde werk. Zelf herkende ik me niet in boeken, films, tijdschriften, reclames, en illustraties. Mijn bewustheid hiervan wordt alleen maar groter naar mate ik ouder word. Mijn dagelijkse confrontaties, persoonlijk gebrek en medeleven is dan ook mijn allergrootste drive om bij te dragen aan inclusie & diversiteit.

Door ontwerp diensten toegankelijk te maken voor gemarginaliseerde groepen, educatieve designs en middelen ter ondersteuning van sociale rechtvaardigheid en inclusieve illustraties te maken hoop ik op een subtiele manier inclusie & diversiteit te vieren en normaliseren. Daarnaast vormen mijn passie voor reizen, mentale gezondheid en de weg naar een duurzame wereld een bron van inspiratie.

Mijn stijl is fris, vrolijk en tijdloos, met een moderne twist. Minimalistische elementen en mooie details komen samen in mijn eenvoudige, maar elegante ontwerpen. Hiervoor werk ik graag met een breed scala aan traditionele en digitale media. Op dit moment doe ik beperkte opdrachten op maat. Stuur gerust een berichtje want het kan zo maar zijn dat er een gaatje is. Geinterreseerd in wedeverkoop van mijn producten? Kijk voor meer informatie mijn wholesale pagina.

Verna Myers

"Diversity is being invited to the party; inclusion is being asked to dance."

Wordt jij net zo vrolijk van verschillende culturen, mijn stijl, of draag je zelf bij aan inclusie & diversiteit? Of misschien ben je
gewoon nieuwsgierig geworden en heb je een vraag? Leuk! Stuur dan even een mailtje naar contact@raanii.eu. Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

Volg mij op Instagram en facebook om een kijkje achter de schermen te nemen!