Hi!

Ik ben Rani,

het gezicht achter RAANII Illustration & Design. Ik ben een gezellige creatieveling met een passie voor reizen, nieuwe ervaringen opdoen en dit vastleggen in beeld en schrift. In onze digitale samenleving bemerk ik steeds meer behoefte aan echte, eerlijke en persoonlijke connecties; ik geloof dat geen enkele hoeveelheid emoji’s, likes en e-mails hetzelfde warme gevoel van verbinding oproept als een handgeschreven brief of kaart. Denk maar eens aan de laatste keer dat je zelf een kaartje ontving!

Dit heeft mij geïnspireerd tot het ontwerpen van zelf geïllustreerde papierwaren, waarmee ik op mijn beurt jou hoop te inspireren om eens op een andere manier verbinding te zoeken. Een zorgvuldig en met liefde geschreven fysieke boodschap kan zoveel meer impact hebben dan een snelle, digitale boodschap: het is een manier om speciale momenten te vieren, elkaar een hart onder de riem te steken, en te laten weten dat je aan de ander denkt. Klinkt mooi, toch? :)

Mijn stijl is fris, vrolijk en tijdloos, met een moderne twist. Minimalistische elementen en mooie details komen samen in mijn eenvoudige, maar elegante ontwerpen. Hiervoor werk ik graag met een breed scala aan traditionele en digitale media. Ik vind het belangrijk om doordachte producten te maken die onze moderne samenleving weerspiegelen en onze diversiteit vieren, zodat iedereen zich in mijn werk kan herkennen. Mijn wereldreizen, maar vooral ook dagelijkse gebeurtenissen, vormen hiervoor een bron van inspiratie.

Ik hoop dat mijn creaties je verleiden om weer even back to basics te gaan, je niet te laten afleiden door notificaties, en die échte persoonlijke verbinding op te zoeken. Verras eens iemand met een kleurrijke kaart, schrijf er iets liefs op, en doe hem op de post om een paar dagen later = een glimlach op iemands gezicht te verzorgen. Haal toffe illustraties, kaarten en stationery in huis die je inspireren en een boost geven. Want dat is precies wat creatief bezig zijn voor mij doet!

Samen zijn op afstand

Meer over mij

Gek genoeg was tekenen en illustreren voor mij niet vanzelfsprekend. Schrijven deed ik wel van kinds af aan. Dagboeken, reisjournals, en brieven vol. Ik ben opgegroeid in verschillende landen met vrienden en familie over de hele wereld. Brieven schrijven was dé manier om in contact te blijven. Geschreven in verschillende kleuren pennen stuurde ik pakketjes op met frutsels, lokale theezakjes, en kleine cadeautjes. Zo kon de ontvanger ervaren wat ik meemaakte op afstand. En dat vonden ze fantastisch!

De kracht van handgeschreven woorden

Waarom het zo goed werkt? In tegenstelling tot digitale berichten zijn handgeschreven brieven tastbaar en hebben ze emotionele waarde. Herken je de vreugde die je voelt wanneer er iets onverwachts op de deurmat valt? Je wordt even uit je dagelijkse sleur gehaald, meegenomen in een verhaal van iemand anders die de moeite en tijd heeft genomen om deze verrassing voor jouw voor te bereiden. Dat voel je in de brief. In dit vluchtige tijdperk, gun ik meer mensen die bijzondere ervaring. Hoe groot of klein het geluksmoment ook is.

Wordt jij net zo vrolijk van kaarten sturen, mijn stijl of ben je nieuwsgierig geworden en heb je een vraag? Leuk! Stuur dan even een mailtje naar contact@raanii.eu

 Volg mij op Instagram en facebook om een kijkje achter de schermen te nemen!