Ik streef ernaar om producten van uitstekende kwaliteit te leveren. Mocht je toch niet tevreden zijn zoek ik samen met jou naar een oplossing. Neem in dit geval binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling contact op om een retour aan te vragen. Dit doe je door te mailen naar contact@raanii.eu.

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het product in dezelfde staat zijn als waarin je deze hebt ontvangen, ongebruikt en in de originele verpakking. Je hebt ook het aankoopbewijs nodig.

Om een ​​retour te starten, stuur je een mail naar contact@raanii.eu met als onderwerp "Retour [ordernr]". Als je retourzending wordt geaccepteerd, ontvang je instructies over hoe en waar je het pakket naartoe mag sturen. Producten die naar mij wordt teruggestuurd zonder eerst een retourverzoek te hebben ingediend, worden niet geaccepteerd.

Goed om te weten: de verzendkosten bij een retourverzending zijn voor de koper.

Schade en problemen

Bekijk je bestelling bij ontvangst en neem onmiddellijk contact met mij op als het product beschadigd is of als je het verkeerde product heeft ontvangen, zodat ik het probleem kan beoordelen en dit zo snel mogelijk voor je kan oplossen.

 

Uitzonderingen/niet-retourneerbare artikelen

Bepaalde soorten artikelen kunnen niet worden geretourneerd, zoals op maat gemaakte producten (zoals speciale bestellingen of gepersonaliseerde artikelen).

Neem contact met mij op als je vragen of opmerkingen heeft over jouw specifieke item.

Helaas kunnen we geen retourzendingen van afgeprijsde artikelen of cadeaubonnen accepteren.

 

Ruilen

De snelste manier om een ​​product te ruilen, is door het product dat je hebt terug te sturen. Zodra de retourzending is geaccepteerd, doe je een aparte bestelling voor het nieuwe product.

 

Terugbetalingen

Ik breng je op de hoogte zodra ik jouw retourzending heb ontvangen en bekeken, en laat je weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Indien goedgekeurd, wordt deze automatisch terugbetaald op jouw oorspronkelijke betaalmethode. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat jouw bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt.